4 راه برای یادگیری بهتر

یادگیری یک امر کاملاً شخصی است و ممکن است تکنیک‌های متفاوت برای افراد مختلف کار کند و ممکن است استراتژی‌هایی که به شما در درک یک موضوع کمک می‌کنند برای دیگری مؤثر نباشد. این کاملا طبیعی است، پس نگران نباشید!

توصیه های متناقض زیادی وجود دارد، اما بسیاری از رویکردهای آزمایش شده و واقعی یادگیری توسط مراکز یادگیری دانشگاهی، پشتیبانی می شوند. این تکنیک ها قطعا بهترین مرحبه برای شروع هستند. در این مطلب ما این تحقیق را برای شما انجام داده ایم و بهترین توصیه ها را برای شما جمع آوری کرده ایم. با کمی پشتکار، احتمالاً می توانید تمرکز خود را بهبود بخشیده و اطلاعات را به طور مؤثرتری جذب کنید.

روش اول: حفظ کردن اطلاعات

1. دریابید کدام روش مطالعه برای شما بهتر جواب می دهد: این تکنیک از فردی به فرد دیگر متفاوت است و آزمون هایی وجود دارد که شما می‌توانید متوجه شوید کدام روش یادگیری برای شما بهتر است. در هر روش نحوه مطالعه، یادگیری و یادداشت برداری متفاوت است. برای هر فرد چهار سبک اصلی یادگیری وجود دارد. شما مجبور نیستید یکی را انتخاب کنید. می توانید آن را با هم ترکیب کنید.

روش بصری: برای این سبک، شما عمدتاً با دیدن تصاویر، مانند نمودارها و جداول دروس را یاد می‌گیرید.
روش شنیداری: زبان آموزانی که با این سبک دروس را یاد می گیرند، زمانی که اطلاعات را می شنوند و می گویند، بهترین بازتاب را دارند.
نوشتن/خواندن: یادگیرندگانی که از این روش استفاده می کنند، زمانی که مطالب در قالب اسلاید و جزوه به آنها ارائه می شود، بهتر می آموزند.
روش حرکتی: این یک روش عملی تر است. برای مثال، برای علم، یادگیرندگانی که از این روش استفاده می‌کنند ممکن است بخواهند آزمایش‌های مرتبط با علم را امتحان کنند.

2. آنچه را که می‌خواهید یاد بگیرید، به بخش های مختلف تقسیم کنید: اگر سعی کنید همه بخش های یک درس را به یکباره بیاموزید، برای شما سنگین و مشکل خواهد بود. چه در حال خواندن فصلی از یک کتاب درسی تاریخ هستید یا سعی می‌کنید نحوه نواختن پیانو را بیاموزید، قبل از رفتن به قسمت بعدی، روی بخش قبل تمرکز کنید. هنگامی که بر هر قسمت مسلط شدید، می توانید در انتها همه بخش ها را بیاموزید.
به عنوان مثال، اگر در حال خواندن فصلی از یک کتاب درسی هستید، ممکن است با مرور سریع کل فصل یا حتی اسکن عناوین فصل برای درک محتوا شروع کنید. سپس، هر پاراگراف را از نزدیک بخوانید و سعی کنید مفاهیم کلیدی را شناسایی کنید.

3. در حین یادگیری یادداشت بردارید: یادداشت برداری می تواند به شما کمک کند تا با مطالبی که یاد می گیرید تعامل کامل تری داشته باشید و درک و جذب آن را برای مغزتان آسان تر کنید. اگر در حال گوش دادن به یک سخنرانی یا توضیح موضوعی هستید، هنگام گوش دادن، نکات کلیدی را یادداشت کنید. اگر در حال مطالعه هستید، کلمات کلیدی را یادداشت کنید، مفاهیم مهم را خلاصه کنید و سوالاتی را که در مورد مطالب دارید یادداشت کنید.
مطالعات نشان می‌دهد که یادداشت‌های دست‌نویس برای اکثر مردم مؤثرتر از تایپ کردن یادداشت‌ها در رایانه است. وقتی یادداشت های خود را با دست می نویسید، به احتمال زیاد بر روی نکات مهم تمرکز می کنید تا اینکه بخواهید هر چیزی را که می شنوید یا می بینید یادداشت کنید.

4. اطلاعاتی را که به تازگی آموخته اید، خلاصه کنید: خلاصه کردن روش خوبی برای آزمایش دانش شما و کمک به روشن شدن درک شما از یک موضوع است. پس از یادگیری مطلبی جدید، خواه آن را در یک سخنرانی شنیده باشید یا در کتابی در مورد آن خوانده باشید، لحظه ای را به نوشتن یک پاراگراف کوتاه یا چند نکته اختصاص دهید که خلاصه مطالب باشد.
همچنین می توانید سعی کنید اطلاعات را به صورت شفاهی خلاصه کنید. اگر با معلمی کار می کنید، آنها می توانند بر اساس خلاصه شما بازخورد مستقیمی به شما بدهند تا متوجه شوید که آیا مفهوم را به درستی درک کرده اید یا خیر.
به عنوان مثال، می توانید بگویید: “بنابراین، برای یافتن مساحت یک مستطیل، طول را در عرض ضرب می کنم. آیا این درست است؟”

5. جلسات آموزشی خود را کوتاه و مکرر کنید: به جای اینکه ساعت ها از وقت خود را صرف مطالعه یک موضوع در هر روز کنید، آن را در چند جلسه 30 تا 60 دقیقه ای هر روز در طول چند روز یا چند هفته تقسیم کنید. این به شما کمک می کند اطلاعات را بهتر حفظ کنید.
فاصله بین جلسات مطالعه نیز می تواند به شما در غلبه بر اهمال کاری کمک کند. اگر هر روز زمان کمی را به یک کار یا موضوع خاص اختصاص دهید، در درازمدت کمتر احساس ناراحتی می کنید، بنابراین کمتر وسوسه می شوید که آن را به تعویق بیندازید.

6. از چند حالت یادگیری استفاده کنید: بیشتر مردم اگر تکنیک‌ها یا شیوه‌های مختلف یادگیری را ترکیب کنند، بهتر یاد می‌گیرند. اگر می توانید، رویکردهای مختلف یادگیری را با هم ترکیب کنید که باعث عدم حواس پرتی شما می شود. مثلا:
اگر در حال گذراندن دوره سخنرانی هستید، سعی کنید با دست یادداشت برداری کنید و همچنین سخنرانی را ضبط کنید تا بتوانید هنگام مطالعه آن را پخش کنید. دانش خود را با استفاده از هرگونه کمک بصری موجود (مانند نمودارها یا تصاویر) تقویت کنید.
در صورت امکان، سعی کنید به طور فعال دانشی را که یاد گرفته اید، به کار ببرید. برای مثال، اگر در حال یادگیری زبان انگلیسی هستید، سعی کنید یک متن کوتاه را خودتان ترجمه کنید.

7. درمورد آموخته های خود با افراد دیگر بحث کنید: صحبت کردن در مورد چیزهایی که یاد می گیرید می تواند به شما کمک کند دیدگاه های جدیدی به دست آورید یا ارتباطاتی ایجاد کنید که ممکن است فقط از طریق خواندن یا مطالعه به تنهایی آشکار نباشد. علاوه بر پرسیدن سوال از معلم یا دانش‌آموزان، دیدگاه و درک خود را از آنچه آموخته‌اید به اشتراک بگذارید.
آموزش دادن به دیگران راهی عالی برای تقویت درک شما از یک موضوع است. همچنین می‌تواند به شما در شناسایی زمینه‌هایی که می‌توانید دانش خود را بهبود بخشد کمک کند. سعی کنید چیزی را که یاد گرفته اید برای یک دوست، خویشاوند یا همکلاسی توضیح دهید.

روش دوم: تمرکز در حین یادگیری

1. در حین مطالعه استراحت کنید: اگر متوجه شدید که تمرکز ندارید، سعی کنید زمان مطالعه خود را به جلسات 25 دقیقه ای با وقفه های 5 دقیقه ای تقسیم کنید. به این تکنیک پومودورو می گویند. استفاده از روش پومودورو مغز شما را هوشیار نگه می دارد و به شما کمک می کند عمیق تر تمرکز کنید.
در طول استراحت، روی چیزی که در حال مطالعه هستید تمرکز نکنید. به جای آن مدیتیشن یا تجسم یک صحنه آرامش بخش را امتحان کنید.
سعی کنید از برنامه ای مانند Pomodoro Time استفاده کنید تا به شما کمک کند زمان استراحت و دوره های تمرکز خود را تعیین کنید.

2. هر شب ۷ تا ۹ ساعت خواب باکیفیت داشته باشید: استراحت خوب می تواند به شما کمک کند در حین مطالعه متمرکز و پرانرژی بمانید. با این حال، خواب نیز نقش کلیدی در یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات دارد. آنقدر زود به رختخواب بروید که بتوانید ۷ تا ۹ ساعت بخوابید (یا اگر نوجوان هستید ۸ تا ۱۰ ساعت).

همچنین می توانید با موارد زیر بهتر بخوابید:
حداقل نیم ساعت قبل از خواب، صفحه نمایش های روشن را خاموش کنید.
ایجاد یک روال آرامش بخش قبل از خواب. برای مثال، ممکن است فصلی از کتاب را بخوانید، به موسیقی آرام گوش دهید یا دوش آب گرم بگیرید.
اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب شما در شب آرام، تاریک و راحت است.
تا 6 ساعت قبل از خواب از کافئین و سایر محرک ها خودداری کنید.

3. غذاهای تقویت کننده مغز بخورید: خوردن غذاهای مغذی و انرژی زا می تواند به شما کمک کند هوشیار بمانید و اطلاعات را به طور موثرتری جذب کنید. روز را با یک صبحانه مغذی، مانند یک تخم مرغ آب پز، یک کاسه بلغور جو دوسر و مقداری میوه تازه شروع کنید. در حالی که در حال مطالعه هستید، از غذاهای مناسب برای مغز مانند زغال اخته، موز یا کمی ماهی قزل آلا غنی از امگا 3 استفاده کنید.
همچنین مطمئن شوید که بدنتان پر آب باشد، دریافت آب کافی می تواند به شما کمک کند با خستگی مبارزه کنید و تمرکز خود را حفظ کنید.

4. یک محیط مطالعه آرام و راحت پیدا کنید: مطالعه در یک منطقه پر سر و صدا، ناراحت کننده یا کم نور می تواند تمرکز و جذب آنچه را که یاد می گیرید دشوارتر کند. افراد در محیط های مختلف به بهترین شکل یاد می گیرند؛ بنابراین مطالعه در مکان های مختلف را آزمایش کنید و ببینید چه چیزی برای شما مفید است.
به عنوان مثال، اگر سر و صدا حواس شما را پرت می‌کند، سعی کنید در یک اتاق مطالعه آرام درس بخوانید. به دنبال مکانی برای مطالعه بگردید که بتوانید در آن بنشینید و راحت دراز بکشید، اما آنقدر راحت نباشید که بخوابید. مثلاً از مطالعه روی مبل یا در رختخواب خودداری کنید.

5. تلفن و سایر عوامل حواس پرتی خود را کنار بگذارید: به راحتی می توانید در برنامه ها و بازی های رسانه های اجتماعی غرق شوید یا زمانی که باید در حال مطالعه هستید، ایمیل خود را چک کنید. اگر تلفن یا دستگاه دیگری حواس شما را پرت می کند، سعی کنید آن را خاموش کنید یا در جایی دور از دسترس قرار دهید (مثل داخل کیف یا کشوی میز). همچنین می‌توانید از برنامه‌های بهره‌وری مانند BreakFree یا Flipd استفاده کنید که توانایی شما را برای استفاده از دستگاهتان در ساعات کار یا مطالعه محدود می‌کند.

از مطالعه در جایی که تلویزیون وجود دارد که ممکن است حواس شما را پرت کند، خودداری کنید. اگر متوجه شدید که وب‌سایت‌های اتلاف وقت روی رایانه‌تان وسوسه می‌شوید، یک افزونه مرورگر مانند StayFocusd را نصب کنید تا به شما کمک کند در کار خود تمرکز داشته باشید.

روش سوم: ارزیابی نیازهای یادگیری

1. کارهایی را که انجام می دهید، ارزیابی کنید: فراشناخت یا توانایی تشخیص آنچه انجام می دهید و نمی دانید، بخش مهمی از یادگیری است. در مورد موضوع یا مهارتی که می خواهید در مورد آن بیاموزید فکر کنید و از خود بپرسید: “من در مورد این موضوع چه می دانم؟ چه چیزی را هنوز نمی دانم یا کاملاً درک نمی کنم؟” هنگامی که کاستی های خود را شناسایی کردید، می‌توانید توجه خود را بر آن مناطق متمرکز کنید.

یک راه خوب برای ارزیابی دانش این است که خود را در مورد مطالب امتحان کنید. اگر از کتاب درسی استفاده می‌کنید یا دوره‌ای را می‌گذرانید که شامل آزمون‌های مستقل یا بررسی دانش است، از آنها استفاده کنید.

همچنین می توانید سعی کنید توضیح مختصری در مورد موضوع بنویسید. این تمرین، دانشی را که در حال حاضر دارید برجسته می کند؛ اما ممکن است به شما در شناسایی نقاط ضعف دانش خود نیز کمک کند.

2. نقاط قوت یادگیری خود را شناسایی کنید: نقاط قوت یادگیری شبیه به سبک های یادگیری است، اما آنها بیشتر بر مهارت ها و زمینه های هوشی خاص شما تمرکز می کنند.

به عنوان مثال، اگر در هوش حرکتی بدن امتیاز بالایی دارید، ممکن است متوجه شوید که اگر با یک دوست قدم بزنید و در مورد آنچه در حال مطالعه با آن هستید صحبت کنید، اطلاعات را بهتر حفظ کرده و درک می کنید.

بر اساس نظریه هوش های چندگانه، 8 حوزه کلیدی هوش عبارتند از: زبانی، منطقی/ریاضی، فضایی، جسمی/حرکتی، موسیقیایی، بین فردی، درون فردی و طبیعت گرایانه.

روش چهارم: به کارگیری مهارت های تفکر انتقادی

1. درباره چیزهایی که یاد می گیرید سوال بپرسید: برای درگیر شدن واقعی با دروسی که یاد می گیرید، مهم است که بیشتر از صرفاً جذب، اطلاعات را به خاطر بسپرید. همانطور که در حال یادگیری هستید، توقف کنید و از خود سوال بپرسید. بررسی این سؤالات و جستجوی پاسخ به شما کمک می کند تا درک عمیق تری از مطالب به دست آورید.

به عنوان مثال، اگر در حال مطالعه در مورد یک رویداد تاریخی هستید، ممکن است سوالاتی مانند “چرا این اتفاق افتاد؟ ما از کجا بدانیم چه اتفاقی افتاده است و چه نوع منابعی داریم؟ اگر این رویداد نبود، چگونه ممکن است اوضاع امروز متفاوت باشد؟

اگر در حال مطالعه رشته ای هستید که برایتان جدید است (مانند زیست شناسی یا حقوق)، سعی کنید فهرستی از 25 سؤال کلیدی را بنویسید که مغز شما به دنبال پاسخ به آن است. این کار می تواند به عنوان پایه خوبی برای کاوش شما در این موضوع باشد.

2. به دنبال ارتباط بین مفاهیم باشید: هنگامی که در مورد موضوعی یاد می گیرید، سعی کنید آن را به عنوان مجموعه ای از اطلاعات نامرتبط نگاه نکنید؛ در عوض، به دنبال راه‌هایی باشید که ایده‌ها و اطلاعات به یکدیگر و با دانش و تجربیات شما مرتبط باشد. این به شما کمک می کند چیزهایی را که یاد می گیرید در متن قرار دهید.

به عنوان مثال، شاید شما در حال مطالعه این هستید که چگونه انسان شناسان فیزیکی، از مواد اسکلتی برای درک چگونگی زندگی مردم در یک جامعه باستانی استفاده می کنند. به این فکر کنید که چگونه فعالیت‌های شما ممکن است بر آنچه که یک انسان‌شناس یا باستان‌شناس آینده شما را کشف کند، تاثیر گذارد؟ به عنوان مثال، آیا آنها متوجه ساییدگی مفاصل آرنج شما به دلیل سرگرمی تنیس شما می‌شوند؟

3. منابع اطلاعاتی را به صورت انتقادی بررسی کنید: هر چیزی را که می‌شنوید، می‌بینید یا می‌خوانید به‌عنوان اسمی نپذیرید. هنگامی که در حال یادگیری هستید، در نظر بگیرید که اطلاعات از کجا آمده است، تا چه حد قابل اعتماد است و آیا برای زمان حال یا قدیمی است. برای مثال، ممکن است از خود بپرسید:
“این نویسنده چه مدرکی برای پشتوانه استدلال های اصلی خود ارائه می دهد؟”
“آیا این اطلاعات به روز هستند؟”
“منابع این اطلاعات چیست؟”
“شرایط شخصی که این اطلاعات را ارائه می دهد چیست؟ آیا آنها دستور کار یا سوگیری دارند؟”
“آیا تفسیرهای جایگزینی از این موضوع وجود دارد که ممکن است معتبر باشد؟”

4. سعی کنید مفاهیم کلیدی را در مطالبی که مطالعه می کنید شناسایی کنید: خواه به دنبال یک دوره کامل در یک موضوع خاص هستید یا فقط روی یک درس فردی تمرکز می کنید، سعی کنید چند موضوع و مفهوم کلیدی را بیرون بکشید. انجام این کار می تواند به شما کمک کند افکار خود را سازماندهی کنید و تمرکز خود را در حین یادگیری و مطالعه مشخص کنید.

برای مثال، اگر در کلاسی درباره تاریخ آمریکا شرکت می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که مضامین هویت و تنوع آمریکایی بارها و بارها مطرح می‌شوند. در نظر بگیرید که اطلاعاتی که در کلاس یاد می گیرید چگونه با این موضوعات مرتبط است.

منبع: How to Learn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *